Erişilebilirlik Butonu

Elim Sende Projesi

Metni Büyüt Metni Küçült
Başlarken… Konseyin notu…
                İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç SOYER “Başka bir engelli politikası mümkün” sloganı ile yola çıkarken birleştirici bir gücün varlığına inanıyordu. Birleştirmek, bir araya gelmek ancak birbirini tanıyarak olabilecekti. Öyle değil mi? Tanıyacağız ki, bağlantı noktası oluşturalım. Ama birbirimizi gerçekten tanımıyorduk. En azından yeterince. Belki de bu yüzden bazı şeylerde genele bakınca bir arpa boyu yol almış gibi görünüyorduk. Örneğin, engelli farkındalığında.  

            Biz konsey olarak bunun nedenini; önümüzde çok engel olmasına ve o engelleri aşmanın da öyle kolay olmadığına bağlıyoruz. Evet, evet çok engelimiz vardı. Hem kendimize ait, hem de bize dayatılan.  Bu yüzden söz söylemeyi geri plana atıkça, kurmaya çalıştığımız köprüler kendiliğinden yıkılıyordu...

            İşte bu yüzden “Elim Sende Farkındalık Projesi” olarak bu yıl ki temamızı, farkındalık kazanımı eşliğinde sosyal yaşama katkı sağlama ana amacına bağlı kalarak, evrensel değerler içinde en önemli yere sahip olan, kapsayıcılık kavramını ana tema olarak seçtik. Biz; bireysel başarıları örgütsel hedeflere yönlendirmek istiyorsak bir arada olmalıyız diye düşünüyoruz. Bu yüzden “Birleştiricilik” projemizin en önemli özelliği oldu. Çıktığımız bu yolda sloganımızı ise; “Sözüm var, Fikrim var” olarak belirledik. Çünkü bugüne kadar yapılan etkinliklerde fark ettik ki, herkesin ve her kesimin söyleyecek çok sözü ve bu sözü hayata geçirecek çok çeşitli özgün fikirleri var. Belki söyleyecek sözlerimizle birbirimizi tanır, belki yeni fikirlerle ortak yaşamı daha güçlü bir şekilde inşa ederiz. Ne dersiniz?
            Bu yüzden soruyoruz. Bu yıl hep beraber “Elim Sende demeye var mısınız?

            #BizVarız


Elim Sende Farkındalık Projesi Uygulama Kılavuzu için tıklayınız.

Elim Sende Farkındalık Projesi Konseyi için tıklayınız.


 
PROJE PAYDAŞLARI
Çağdaş yaşamı Destekleme Derneği İzmir Şubesi
Ege Çağdaş Eğitim Vakfı
Engelsiz ODTÜ Topluluğu
Gaziemir Belediyesi Gençlik Meclisi
genç-İMO İzmir
İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi
İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi
İzmir Alaybey Lions Eğitim ve İhtisas Kulübü
İzmir Demokrasi Üniversitesi Sosyoloji Topluluğu
İzmir Düşünür Koleji Güzelbahçe
İzmir Eraslan Okulu
İzmir Kent Konseyi gençlik Meclisi
İzmir Zübeyde Hanım Branch Kulübü
Karşıyaka Akademi Zihinsel Engelliler Derneği
Konak Beştepeler Çok Programlı Anadolu Lisesi
ODTÜ LODOS Topluluğu
SİYAMDER