Erişilebilirlik Butonu

Metni Büyüt Metni Küçült

Bahçe Terapisi ve Yerel Yönetimler Çalıştayı İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve İzfaş organizatörlüğünde Tarihi Havagazı Fabrikası’nda halka açık ve ücretsiz olarak yaklaşık 250 katılımcı ile gerçekleştirilmiştir. Çalıştayın sabah oturumu , açılış konuşmalarından sonra Bahçe Terapisi’ nin tanımı, tasarımı ve yurtdışından uygulama örneklerinin aktarılmasıyla tamamlanmıştır. Bu oturumda sırasıyla;

  • Bahçe Terapisi Nedir konu başlığı Prof. Dr. Sunay YILDIRIM DOĞRU (DEÜ Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü), Arş. Gör. Simge CEPDİBİ (İstanbul Üniversitesi - Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü) ve Doktora Öğrencisi Fatma ÇELİK ( DEÜ Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü) tarafından sunulmuştur.
  • Bahçe Terapisi Alanlarının Tasarımı ve Kentsel Yeşil Alanların Engelli Bireylere Uygun Tasarımı Prof. Dr. Aysel USLU (Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü) tarafından sunulmuştur.
  • Almanya' da kurulan terapi bahçeleri Alman Hortikültür ve Terapi Derneği temsilcisi  Konrad NEUBERGER ve Hortec Berlin Terapi Bahçesi temsilcisi Christa RINGKAMP tarafından ve Amerika'da kurulan terapi bahçeleri ve uygulama örnekleri Hortikültürel Terapi Enstitüsü kurucusu  Rebecca L. HALLER tarafından aktarılmıştır.

Her oturum sonunda katılımcılarla soru cevap bölümü gerçekleştirilmiştir.

Öğleden sonra 15 yuvarlak masa hazırlanmış ve yurtiçinden ve yurtdışından uzmanlar eşliğinde atölye çalışmaları gerçekleştirilmiştir.