Erişilebilirlik Butonu

Metni Büyüt Metni Küçült

BAHÇE TERAPİSİ VE KENT SAĞLIĞI PROJESİ

Doğanın insan sağlığına ve psikolojisine olumlu etkilerinden yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, salgın öncesi 8 Ocak 2020 tarihinde Tarihi Havagazı Fabrikası’nda Engelsizmir 2021 Kongresi hazırlıkları kapsamında “Bahçe Terapisi ve Yerel Yönetimler Çalıştayı” (Çalıştay hakkında bilgi almak için tıklayınız)  düzenlenmiştir.  Yurtiçinden ve yurt dışından çalıştaya katılan uzmanlar bahçe terapisinde uygulanan tedavi yöntemlerini ve faydalarını aktarmış, ardından atölye çalışmaları yapılmıştır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bu Çalıştayı düzenleyerek bilimsel altlığını oluşturduğu terapi bahçelerini kentte hayata geçirmek ve doğanın iyileştirici gücünden yararlanarak yurttaşların sağlıklı bir yaşam sürmesi için “Bahçe Terapisi ve Kent Sağlığı Projesi” başlattı.

Koronavirüs süreci doğayla uyumlu yaşamının önemini tüm dünyaya bir kez daha gösterirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği sürdürülebilir kent projelerine bir yenisini daha eklenmiş oldu. Kent parklarında, yapı yüzeylerinde, terk edilmiş atıl alanlarda, refüjlerde, okul bahçeleri ve üniversite kampüslerinde yeşil alanlar oluşturulacak, terapi bahçeleri geliştirilecek. Fidanlık üretim alanları yaratılacak, üniversiteler ile işbirliği yapılacak. Farklı yaş, cinsiyet ve yetiye sahip yurttaşların bir araya geleceği terapi bahçelerinde çocuklar ile yetişkinlerin de birlikte vakit geçirmesi sağlanacak. Gaziemir Belediyesi de uluslararası bir çalışma yaparak bahçe terapisi uygulamasını başlatıyor.