Erişilebilirlik Butonu

Uygulama Alanları

Tekerlekli Sandalye Parkuru:

Kamusal alandaki birçok yol, rampa ve alan, genişlik, eğim ve dönüş için uygun değildir. Bu nedenle, tekerlekli sandalye kullanan bireyler zor anlar yaşamaktadır.

Bu parkur bizlere, uygun olmayan yollar ve rampalarda tekerlekli sandalye ile zorlu bir deneyim yaşatacak.

  • Bu parkur, kısa (sarı) ve uzun (yeşil) rampa olmak üzere 2 bölümden oluşmaktadır. Kısa parkur 8-14 yaş arası; uzun parkur ise, 15 yaş üstü için kullanılmaktadır.

  • Parkurun ortalama süresi, 15 dakikadır.

Engelsiz Oyun Alanı:

Birçok parktaki salıncak ve diğer oyuncaklar, özel gereksinimi olan çocuklara uygun olmadığı için akranlarıyla bir arada olma fırsatı yakalayamamaktadır.

Bu parkurdaki oyuncaklar herkes için engelsizdir. Alanda, tekerlekli sandalyeli salıncak ve top havuzu vardır.

  • Bu alan, okul öncesi çocukları için uygundur.

  • Parkurdaki çalışmaların ortalama süresi, 15 dakikadır.

Yap-yapabilirsen (Üstün Yetenekliler Alanı):

Üstün yetenekli bireyler, zor olan görevleri tamamlamada daha hızlı ve başarılı olabilirler.

Bu parkurdaki oyunlarla, üstün yeteneklilerin düşünme, muhakeme etme ve bellek gibi alanlardaki üstün becerilerinin farkına varabiliriz. Bunun yanı sıra, zihinsel yetersizliği olan bireylerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek için de senaryolar uygulanmaktadır.

  • Parkurun ortalama süresi 10 dakikadır.

Özel Öğrenme Güçlüğü Alanı:

Özel öğrenme güçlüğü olan bireyler okuma, yazma ve aritmetik alanlarında, zeka düzeylerinde problem olmamasına rağmen, zorluk yaşayabilirler. Okurken ve yazarken bazı harfleri karıştırabildikleri gibi (p-d, b-d, m-n vb.), matematik alanında da bazı sayıların okunuş ve yazılışlarında zorluk yaşayabilirler.

Bu parkurdaki etkinliklerle, öğrenme güçlüğü olan öğrencilerin akademik becerileri öğrenirken yaşadıkları güçlükleri deneyimleyebiliriz.

  • Parkurun ortalama süresi 10 dakikadır.

Duyu Labirenti:

Otizmli bireylerin dokunsal, işitsel ve görsel uyaranlara karşı duyarlılıkları farklıdır.

Bu labirentte, otizmlilerin duyusal farklılıklarını anlamamızı sağlayacak deneyimler yaşayabiliriz. Labirentte doku, ışık ve ses hassasiyeti deneyimlenmektedir. Sonra, bu deneyimleri pekiştirmek üzere kısa bir video izlenmektedir.

  • Parkurun ortalama süresi 10 dakikadır.

Karanlık ve Aydınlık Mekanlar:

Etkinlik Alanı:

Etkinlik alanında hem karanlıkta hem de aydınlıkta oynayacağımız oyunlarla, görme ve işitme engelli bireyleri daha iyi anlayabiliriz.

  • Parkurun ortalama süresi 15 dakikadır.

Alışveriş Alanı:

Görme engelli ve ortopedik engelli bireyler, market alışverişi yapmak gibi, normalde kolay olması gereken bir günlük yaşam becerisinde bile, erişilebilir alanların kısıtlı olması nedeniyle zorluk yaşayabilmektedirler.

Bu parkurda, marketimizde hem karanlık hem de aydınlık ortamda alışverişi deneyimleyebileceksiniz.

  • Bu alan, 10 yaş üzeri gençler ve yetişkinler için uygundur.

  • Parkurun ortalama süresi 10 dakikadır.

Karanlık/Aydınlık Ev:

Görme engelli ve ortopedik engelli bireylerin evlerinin ihtiyaca uygun tasarımda olmaması, hayatlarını zorlaştırmaktadır.

Bu parkurda, hem aydınlık hem karanlık ortamda, günlük ev işlerini yerine getirmeyi deneyimleyerek, görme ve ortopedik engelli bireylerin karşılaştıkları sorunları daha iyi anlayabiliriz.

  • Bu alan, 15 yaş üzeri gençler ve yetişkinler için uygundur.

  • Parkurun ortalama süresi 20 dakikadır.

Ruh Sağlığı Alanı:

Şizofrenisi olan bireylere karşı oluşturulan önyargılar, bu bireylerin günlük yaşama katılımlarını, iş sahibi olmalarını ve sosyalleşmelerini engellemektedir. Bu parkurda, şizofrenisi olan bireylerin, atak dönemlerinde yaşadığı sıkıntılar deneyimlenmektedir.